Nieuws

Naamloos document

Interview Leon Meijer Sun Zapper
Tekst: Sjoerd Santema / Leon Meijer

Als redacteur struin je het internet af naar mooie verhalen. Toen ik Leon Meijer sprak over onder andere zijn werk als sportfysiotherapeut binnen het Sportmedisch Centrum van het UMCG wist ik dat ik zo’n verhaal in handen had. Hij is sinds kort, samen met zijn vriendin Marlijn, importeur van Sun Zapper. Sun Zapper is een soort stick van zink crème tegen verbrande neusjes. Uit pure enthousiasme voor dit product zijn ze samen begonnen dit Australische goedje op de markt te brengen. Leon kent Youri Zoon goed via zijn werk als sportfysiotherapeut en zag direct mogelijkheden. Inmiddels zie ik Youri aardig wat keren voorbij komen met een blauwe of witte neus. Vervolgens ging ik ging met Leon in gesprek.

 

Leon. Hoe ben je met Sun Zapper in aanraking gekomen?
Op Fuerteventura zag ik de sticks voor het eerst. Na een dag of drie kitesurfen begon mijn gezicht flink te trekken ondanks het vele insmeren met een ander merk zonnebrandcrème. Op een gegeven moment ging mijn neus erg irriteren en er kwamen kleine korstjes op. Bij het versturen van de foto’s naar het thuisfront vroeg mijn vriendin (de grote boze wolf) zich af of ik mij überhaupt wel ingesmeerd had. Hier moest ik dus echt wat aan gaan doen want dit is niet goed. Op allerlei huidaandoeningen zit ik absoluut niet te wachten.

Dan maar op zoek naar een ander soort zonnebrandcrème. Eén die wel goed blijft zitten tijdens het kitesurfen. Tijd dus voor een bezoekje aan de lokale surf shop in Coraralejo. Misschien hebben zij wel een lokaal wondermiddeltje. Ik vroeg om de beste bescherming tegen de zon op het water en liet zien dat mijn neus inmiddels al roder was dan die van Rudolf. De lokale ‘surfdude’ kwam aanlopen met een of andere zink stift van het merk Sun Zapper. Hij gaf aan dat nagenoeg alle locals deze stick gebruiken tijdens het surfen. Ik had natuurlijk mijn gezonde wantrouwen want ik had echt al zoveel merken en soorten zonnebrand geprobeerd; van duur tot goedkoop en van crème, zink tot olie. Maar goed, deze gast kwam overtuigend en rustig over dus ik dacht ‘proberen maar weer’.

De volgende dag gingen we vanzelfsprekend weer het water op dus hoppa die stick op mijn neus gesmeerd en KWW (kieken wat wordt). Even onder de ogen smeren (verbrandt bij mij ook snel) en op de neus en vol gas het water op knallen. Na tien minuten op het water te hebben gestaan en het nodige zoutwater in mijn gezicht te hebben gehad dacht ik: wat een bagger stick! Ik wreef over mijn gezicht en het blauwe spul zat al op mijn hand. De wind trok gelukkig weer flink aan dus moest ik een andere maat kite pakken. Dit gaf mij mooi even de gelegenheid om mijn neus bij te werken. En wat bleek: mijn wangetjes en neusje waren nog steeds smurfenblauw dus ik hoefde niets bij te smeren. Toch handig die kleur! Aan het einde van de dag, toen ik onder de douche stond, moest ik er moeite voor doen om de Sun Zapper zink eraf te halen. Na het verwijderen van mijn mooie blauwe kleurtje bleek al snel dat de huid niet onrustiger was geworden door de vele zon die dag, maar dat de korstjes waren verdwenen met een deel van de roodheid. Dat verbaasde mij eigenlijk niets omdat babybilletjes ook altijd met zink worden ingesmeerd en mijn gezicht daar soms veel gelijkenissen mee vertoond.

Vanaf toen wist ik het absoluut zeker; als ik ga kitesurfen zit er standaard een zink stick van Sun Zapper in mijn tas!

Bij thuiskomst vanuit Fuerteventura ben ik gelijk met mijn vriendin gaan kijken of we nog zo’n stick konden krijgen hier in Nederland. Maar helaas geen verkooppunt van Sun Zapper in Nederland. Mijn vriendin kwam vervolgens met het idee om dan maar zelf Sun Zapper te gaan importeren. Zo is eigenlijk het verhaal van Sun Zapper Nederland ontstaan.    

Wat doe je nu met Sun Zapper?
Momenteel zijn we in de start up fase van ons bedrijf. De website met daaraan gekoppeld een webshop is volop in ontwikkeling. We laten middels verschillende kanalen zien dat Sun Zapper nu eindelijk ook in Nederland te koop is. Als kitesurfer sta ik best veel op het water en daarmee krijgt de huid het flink voor de kiezen met alle gevolgen van dien. Nu weten we dat Sun Zapper beschermende en herstellende eigenschappen heeft en wij denken dat kitesurfend Nederland daar gewoon ook baat bij kan hebben.

In het dagelijks leven werk ik als sportfysiotherapeut in Groningen en heb o.a. Youri Zoon in behandeling. Tijdens zijn revalidatie hebben we het natuurlijk veel gehad over het kitesurfen en zo ook over Sun Zapper. Hij vertelde dat ook hij zo’n stick had en het veel gebruikte tijdens zijn sessies in de zon. Hij vroeg mij kort geleden waarom Sun Zapper eigenlijk niet gewoon in Nederland te verkrijgen is. Youri vindt Sun Zapper namelijk een super zonnebrandproduct.

Wat heeft Sun Zapper wat andere merken niet hebben?
Zink geeft de eigenschap dat het vaak als vies wit wordt gezien. Bij de Sun Zapper sticks valt het natuurlijk op dat de zink sticks verschillende gave kleurtjes hebben en dat maakt het natuurlijk wel uniek! Het voordeel van de ‘coole’ kleuren is dat je precies ziet waar je gesmeerd hebt. Maar dat is natuurlijk niet genoeg. De formule van Sun Zapper kent de hoogste beschermingsgraad wereldwijd (SPF 50) en heeft een natuurlijk en biologisch zonnefilter. Sun Zapper werkt als een soort van schild/scherm op je huid in plaats van te absorberen. Dit voorkomt de verouderende effecten van de huid en verminderd drastisch de negatieve gevolgen van de zon. Sun Zapper bevat een breed spectrum zonnefilters welke volledig zijn getest door de TGA (Therapeutic Goods Administration). Het leuke van Sun Zapper is dat het zonder enige twijfel absoluut vier uur lang waterresistent is en dat maakt het gelijk uniek in de wereld!

Citaat Wim Venema, Dermatoloog in het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen: "Buitensporten in de zon is gezond en geeft een enorme kick. Jammer genoeg kan de zon de huid beschadigen als je hem niet goed beschermt wat leidt tot veroudering en een verhoogd risico op huidkanker. Zonnebrandmiddelen met zink zijn erg goed omdat alle schadelijke UVB en UVA van de zon wordt geblokkeerd. Helaas vinden de meeste mensen zink niet prettig omdat je huid er zo wit van wordt."

Gaat Sun Zapper Nederland de kitemarkt veroveren? Wat is de toekomst? Jullie plan voor het komende jaar?
Sun Zapper is een fantastisch praktisch product wat zich inmiddels al 17 jaar lang heeft bewezen in landen waar de zon het meeste hardnekkig is.

Natuurlijk gaat Sun Zapper in Nederland de kitemarkt veroveren en niet alleen de kitemarkt! Ons doel is dat iedere kitesurfer- en buitensporter binnen nu en vier jaar Sun Zapper gebruikt om zich optimaal te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. De verschillende leuke vrolijke kleuren van de zinkstiften zullen voor herkenning gaan zorgen bij de kitesurfers. En zeg nou zelf, wat is nou leuker, een witte waas op je lichaam/gezicht of gewoon een natuurlijk of gaaf kleurtje? Dit jaar hebben we heel kort de tijd gehad om de aankondiging te doen dat Sun Zapper in Nederland beschikbaar is. Volgend jaar zullen wij ons meer profileren via de social media en zijn we natuurlijk te vinden op de leuke kitesurfevents!

Leon Meijer & Marlijn Naomi Rhee

 

Voor het originele artikel klik hier. Voor meer informatie, bel met 06-11334828 of mail naar info@sunzapper.nl of bezoek onze website www.sunzapper.nl voor meer informatie. Facebook: SunZapperNL